Çayeli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Çayeli Ziraat Odası > Haberler > RİZE ZİRAAT ODALARI İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI GÜNEYSU ZİRAAT ODASINDA YAPILDI .

RİZE ZİRAAT ODALARI İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI GÜNEYSU ZİRAAT ODASINDA YAPILDI .

Rize Ziraat Odaları İl koordinasyon kurulu başkanı Çayeli Ziraat Odası başkanı Ali KÜÇÜKİSLAMOĞLU sayın KOZOĞLU ile verimli bir çalışma toplantısı gerçekleştirdik.

Rize Ziraat odaları İl  koordinasyon kurulu toplantısı Güneysu Ziraat Odasının ev sahipliğinde yapıldı. toplantıya  Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi, Karadeniz Bölge temsilcisi, Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan KOZOĞLU Başkanlık yaptı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Merkez üyesi Hasan KOZOĞLU nun Başkanlık ettiği toplantıya, 

Çayeli Ziraat Odası, Rize Ziraat Odası, İyidere Ziraat Odası, Derepazarı Ziraat Odası,  , Pazar Ziraat Odası, Ardeşen Ziraat Odası, Fındıklı Ziraat Odası, Çamlıhemşin Ziraat Odası, ikizdere Ziraat Odası ve Kalkandere Ziraat odaları başkanları katıldı.

 

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Merkez Üyesi Hasan KOZOĞLU toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi,”

       Bugün Güneysu Ziraat Odasının ev sahipliğinde Oda Başkanlarımızın katılımlarıyla toplantımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. arkadaşlarımızla beraber bazı konuları ele alarak ön görü ortaya koyduk. bunlar arasında bizleri  ve bölgeyi yakından ilgilendiren Birinci sürgün çay alımlarında sıkıntısız bir şekilde verimli bir sezon geçirildiğini söylemek istiyorum. ayrıca,  Odaların kendi sorumluluk ve yetki alanlarında ‘DOKAP’  Projelerinin nasıl fayda sağlayacağı konusunda, neler yapabiliriz anlamında bazı konuları kendi aramızda konuşma imkanı bulduk. öte yandan, alan bazlı destek Bağ kur  primlerinin  değerlendirilmesi  konusunda Oda Başkanlarımızla fikirlerimizi ortaya koyarak önümüzdeki günlerde atacağımız adımlarla ilgili bilgi alış verişinde bulunduk.  bu kapsamda bizler Bölge için elimizden ne geliyorsa yapamaya devam edeceğiz. ayrıca, ÇAYKUR’un yeterli sayıda çay eksperinin olmaması nedeni ile arkadaşlarımız bir kaç alım yerine bakmak zorunda kalıyor. bu yükün azaltılması için eksperinin sayılarını artırmamız gerekiyor,” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda Rize Ziraat Odaları İl koordinasyon kurulu ve Çayeli Ziraat Odası başkanı Ali KÜÇÜKİSLAMOĞLU Türkiye Ziraat Odaları genel merkez Yönetim kurlu üyesi olan ve bizleri temsil eden sayın KOZOĞLU ile Güneysu Ziraat odasında diğer oda başkanlarımız ile birlikte verimli olması ümidi ile bir çalışma toplantısı yaptık...Çay konusunda ve çiftçimizin yaşadığı zorlukları kendilerine ilettik. diye açıklamada bulundu.