Çayeli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Çayeli Ziraat Odası > Haberler > DERE AKAR BALIK YÜZER ARTIK HAYAT DAHA GÜZEL

DERE AKAR BALIK YÜZER ARTIK HAYAT DAHA GÜZEL

BÜYÜKKÖY DERESİ YAN KOLLARINA 3 BİN ALABALIK SALIMI YAPILDI.


    Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılında başlatılan '' Doğal Dere  Alabalığı (Kırmızı Benekli) Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi'' kapsamında; ebeveynlerinin alındığı dere kaynağından elde edilen  4-6 cm boyutunda, 6-8 aylık kırmızı Benekli Alabalık yavruları tekrar aynı su kaynağına salımı yapılmaktadır.

 Odamız Başkanı Ali KÜÇÜKİSLAMOĞLU nun girişimleri ile :

Yönetim kurulu üyemiz Orhan HACIOĞLU ve millî parklar Genel Müdürlüğünde bölge Müdürü olarak görev yapmış  Rıza KAMİL tarafından  Büyükköy Deresi  Yan kollarına   3 bin adet kırmızı Benekli alabalık yavrusu salımı yapıldı. Yavru kırmızı Benekliler Vatanlarını kavuşmuş oldular.

: Çeşitli sebeplerle nesli tehlike altına düşen kırmızı Benekli alabalıkları çoğalarak gelecek nesillere daha da zengin bir Biyoçeşitlilik  amacı doğrultusunda proje devam etmektedir.

'DERE AKAR, BALIK YÜZER

ARTIK HAYAT DAHA GÜZEL

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Rize 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı Trabzon Şube Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Altındere Vadisi Doğal Dere Alabalığı Üretme İstasyonunda Orman içi su kaynaklarından alınan kırmızı Benekli Doğal Dere anaçları bu tesise götürülerek burada doğal yolla yapılan üretim sonucu eldi edilen yavrular tekrar ebeveynlerinin alındığı Orman içi su kaynaklarına bırakılmaktadır.

Odamız genel sekreteri Ömer KÜÇÜKİSLAMOĞLU Çayelili hemşerimiz Milli parklar Genel müdürlüğünde bölge müdürü olarak görev yapmış Rıza KAMİL e alabalık salımı için yapmış olduğu katkı için çok teşekkür ettiklerini söyledi.