Çayeli Ziraat Odası > Haberler > İLÇEMİZDE ORKİDE YETİŞTİRME PROJESİ BAŞARILI OLDU.

İLÇEMİZDE ORKİDE YETİŞTİRME PROJESİ BAŞARILI OLDU.

Odamız Başkanı Ali KÜÇÜKİSLAMOĞLU İlçemiz Kaymakamı Mehmet ÖZTÜRK ve Akp ilçe başkanı İshak KARAHAN a odamıza ait yaka mahallesindeki deneme bahçesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Salep bitkisi nesli tükenmekte olan endemik bir bitki olduğundan salep fiyatı da oldukça pahalı olmaktadır. Özellikle, dondurma sanayisinde çok ihtiyaç duyulan salebe Kahramanmaraş’tan çok talep olmaktadır. Salep içeceği olarak bildiğimiz ve dondurma yapımında da kullanılan salep bitkisi, yabani orkide türlerine verilen genel addır. Bu orkideler maalesef ki nesli tükenmekte olan bitkilerdir. Bu nedenle de dağlarda kendiliğinden yetişen saleplerin vaktinden önce toplanması yasaktır. Salep yetiştiriciliği yapılması ise devlet tarafından teşvik edilmektedir. Salep bitkisi, her iklimde kolayca yetişen bir bitki değildir. Kireçli toprakları seven salep, ülkemizin daha çok batı ve kuzey kesimlerinde yetiştirilmektedir. çalışmalarla ilgili gerekli bilgiler ilçe tarım müdürlüğünden alına bilir.