Çayeli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Çayeli Ziraat Odası > Haberler > Rize’de tıbbi ve aromatik bitki envanteri çıkarılacak

Rize’de tıbbi ve aromatik bitki envanteri çıkarılacak

Rize'deki tıbbi ve aromatik bitki envanteri çıkarılarak en çok talep gören bitkiler ekonomiye kazandırılacak. Bu kapsamda Rize’de 20 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 14.00 de teorik eğitim verilecek.

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca hazırlanan, "Doğu Karadeniz Bölgesi Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Envanterinin Çıkarılması Eğitim ve Araştırma Projesi" kapsamındaki çalışmayla bölge halkına ekonomik gelir sağlanması amacıyla Rize’de teorik eğitim verilecek.

Çayeli Ziraat Odası Başkanı Mustafa Demirci yaptığı açıklamada, “hem tıbbi, hem de aromatik, kozmetik sanayinde kullanımı açısından bölgemizde Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafında böyle bir proje başlatıldı. Bölgemizdeki tıbbi ve aromatik bitkilerin envanterini çıkartılacak. Bölgemizdeki ticari kullanımının araştırılması, üreticilerinin eğitilmesi proje kapsamında gerçekleşecek."

Başkan Ddemirci, “Bu kapsamda DOKAP tarafından Rize’de Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda 20 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 14.00 de teorik eğitim çalışması yapılacaktır. Katılmak isteyen üreticilerimiz katılabilirler” şeklinde açıklamada bulundu.