Çayeli Ziraat Odası > Haberler > 4 GÜRCÜ İSÇİ SINIR DIŞI EDİLDİ

4 GÜRCÜ İSÇİ SINIR DIŞI EDİLDİ

Bu yıl belirtilen yaş çay toplama fiyatlarına uymadıkları ve fahiş fiyatlar aldıkları tespit edilen 4 Gürcistan uyruklu çay toplama işçisi sınırdışı edildi. Alınan bilgiye göre Rize'nin Çayeli ilçesinde çay toplama işlerinde çalışan Gürcistan uyruklu 4 kişi belirlenen fiyatların üstünde fahiş fiyat aldığı tespit edilerek sınır dışı edildi. Yine berber çalıştıkları 1 kişiye de fahiş fiyat talep ettiği gerekçesiyle uyarı cezası verildi. 180 TL OLARAK BELİRLENMİŞTİ Yaş çay sezonu öncesi Rize Valiliğinde Ziraat odalarının yetkililerinin katılı ile yapılan toplantıda alınan kararla çay toplama işlerinde çalışacaklar için günlük net ücretin 180 TL olarak belirlenmesine, bu fiyata öğle yemeği en az 250 kilogram çay toplamak şartı konulmuştu. Kilo hesabı ile toplayanlar işçi ücretlerinin kilo başına 0.80 kuruş olarak belirlenmesine ton fiyatı 800 TL olmasının tavsiye edilmesine karar verilmişti.
FAHİŞ FİYAT TALEP EDENLER BİLDİRİLSİN
Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Çayeli Ziraat Odası Başkanı Ali KÜÇÜKİSLAMOĞLU, "bu yıl çay toplama işçilerine ne kadar ücret ödeneceği ve bu ücrete karşılık ne şartlarda  çalışacağı  sezon öncesinde Rize valiliğinde yaptığımız toplantıda karara bağlanmıştır. Bu kurallara uymayanların çalışma izinlerinin iptal edileceğini gerek yerel basın ile gerekse bilboardlara asarak duyurmuştuk. Alınan kararlara riayet edilmediği, suistimaller yaşandığını ve belirlenen fiyatların üstünde  yüksek bedeller üreticilerimizden talep edildiğini duymaktayız. Üreticilerimizden istirhamımız Gürcü, Afgan ve komşu illerimizden gelen çay toplama işçileri belirlenen fiyatların üstünde fahiş fiyat talebinde bulunmaları durumunda muhtarlara veya Ziraat Odalarına bilgi vermelerini istemekteyiz" şeklinde açıklama yaptı.  https://www.cayhaber.net/bolgesel/4-gurcu-isci-sinir-disi-edildi-h29537.html