Çayeli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Çayeli Ziraat Odası > Haberler > ÖZEL SEKTÖR GÜVEN KAYBEDİYOR ÜRETİCİ KIZGIN

ÖZEL SEKTÖR GÜVEN KAYBEDİYOR ÜRETİCİ KIZGIN

Özel sektörün özellikle 2019 yılı yaş çay alımında verdiği düşük fiyata üreticiler tepki göstermişti. Buna karşılık özel sektör yetkilileri yaş çay alım fiyatının ÇAYKUR tarafından sürekli arttığı yönündeki eleştirileriyle birlikte son 2,5 yıldır kuru çay satış fiyatlarına zam yapmamasına tepki gösteriyordular. Bu yılın Haziran ve Ağustos aylarında ÇAYKUR’un kuru çaya yapmış olduğu zamlarla birlikte yüzde 30’un üzerinde bir artış sonrası gözler özel sektörün yaş çay alımında vereceği fiyata çevrilmişti. Üçüncü sürgünün toplandığı bu günlerde Özel sektörün yaş çay alım fiyatı olarak belirlediği fiyat tepkilere neden oldu.

ZİRAAT ODASI TEPKİLİ

Çayeli Ziraat Odası Başkanı Ali KÜÇÜKİSLAMOĞLU, “ÇAY KUR’un iki yıldır kuru çay fiyatına zam yapılmaması konusunda özel sektörün hassasiyetlerine bizlerde Ziraat Odaları olarak katılmakta idik. Ülkemizde son yıllarda yaşanan ekonomik sorunlarla birlikte girdi maliyetlerinde yükselmeler özel sektörün yaş çay alım fiyat politikasını zora sokmaktaydı. Bugün geldiğimiz noktada bu yılın Haziran ve Ağustos aylarında kuru çaya yüzde 30 üzerinde bir zam yapıldı. Üçüncü sürgün yaş çay alımlarının başlamasıyla birlikte artık fiyatların ÇAY KUR’un belirlediği fiyata yakın bir fiyat olarak alınacağını beklerken üreticilerimiz halen 2.30 TL civarında olduğunu gördüklerinde hayal kırıklığına uğramışlardır” dedi.

GÜVEN KALMADI

KÜÇÜKİSLAMOĞLU, “Üreticinin emeğine karşılık verilen bu fiyat açıklanabilir bir fiyat değil. Özel sektör bu fiyat politikasıyla üreticinin gözünde güven kaybetmektedir. Özel sektör belirlediği bu fiyatları bir an önce yükseltmelidir. Bu gelişmelerden sonra baktığımızda Çayeli Ziraat odası olarak çay kanunun bir kez daha gerekli olduğunu vurguluyoruz. ÇAY KUR’un yaş çay politikalarını tam olarak arkasında olup desteklemekteyiz” dedi.